Varmepumpe til hytte og fritidsbolig

Luft til luft varmepumpe gir mange merkbare fordeler. Tenk deg å komme til ferdig oppvarmet hytte. Du kan ta av deg vinterjakken og lua og sette deg ned i godstolen og nyte hyttelivet. 

  • Frostsikring
  • Fjerner fukt 
  • Behagelig varmt når du ankommer
  • Økt komfort
  • Vedlikeholdsvarme ivaretar bygningsmasse 

Dagens varmepumper har en betydelig bedre virkningsgrad og dermed lavere strømforbruk, enn gamle varmepumpene som ble levert for 10–15 år siden.

De beste varmepumpene gir god ytelse helt ned til -25 ℃ til -30 ℃. I de kystnære områdene i Salten vil en slik varmepumpe sørge for all varmen du trenger i din hytta.  

Styr varmepumpa med din mobiltelefon

Velg varmepumpe som leveres komplett med wi-fi løsning, eller velg varmpumpe der dette er ekstrautstyr. Alle våre varmepumper kan fjernstyres.   

Fjernstyring gir også mulighet til lå avlese innetemperatur. I tillegg kan du ved god planlegging og liten ekstrakostnad utnytte dette utstyret til å fjernovervåke hytta.  

Hva er poenget med vedlikeholdsvarme på hytta?

Store temperatursvingninger er ikke bra for hytter og fritidshus. Hurtig temperaturendringer ved stormfyring øker risiko for bygningsmessige skader. Isolasjonstekniske utfordringer oppstår spesielt dersom byggetekniske forskrifter ikke er fulgt eller dersom dette er bygninger som er noen år gamle og bygget etter gamle forskrifter.  

De gamle tømmerhusene blir ikke skadet selv om bygget står lenge uten oppvarming. 

Bygg med moderne bindingsverk, isolasjon og diffusjonssperre/plast og vegger og tak skal ha et høyere temperatur innendørs for å unngå at det dannes kondens på innsiden av diffusjonssperre. Det er hele poenget med sperre. For bygg uten vedlikeholsvarme  risikerer en at fukt kondenserer på innsiden. Dette   

Uten vedlikeholdsvarme vil nullpunktet i isolasjon flytte seg relativt mye ved stormfyring. Utfordringer ved stormfyring kan være spesielt kritisk dersom ytterhud, på innsiden av bordkledning, ikke er utført korrekt  for hele bygninsmasse. 

For å oppnå romtemperatur i hytta på 22 ℃ er det selvsagt stor forskjell på inneklima og fukt for hytte med og uten vedlikeholdstemperatur.

  • Temperaturstigning for hytte med vedlikeholdsvarme fra + 8 ℃ vedlikeholdstemperatur vil være 14 grader.  
  • Temperaturstigning for hytte uten vedlikeholdsvarme vil lett bli rundt 30     grader.  Rask temperaturstigning kan skape problemer som forringer bygningens kvalitet over tid.

Leveranse også på lørdag, uten ekstra kostnad

Dersom du ønsker varmepumpe på hytta, kan leveranse og montasje utføres på hytta di når det passer for deg.

Montasje kan gjøres alle hverdager, mandag–lørdag, uten ekstra kostnad for deg dersom lørdag er dagen som passer best. Først til mølla – alle kan ikke få varmepumpe levert på lørdager, men inntil kalenderen er fulltegnet så er det mulig.   

Transport av varmepumpe til hytte uten kjørevei helt fram 

Eneste forbehold om vamepumpemontasje på hytte er at det må være mulig å  kjøre med bil så nært hytta at det er enkelt å transportere varmepumpa og nødvendig utstyr til hytta uten problemer. 

Etter befaring blir vi enig om hvordan transport skal foregå og hvilke ressurser som må til.  Dersom avstand mellom bilvei og hytte er lang, blir vi enige om hvordan dette løses. Er hytta langt fra kjørevei, så løses dette sammen med kjøper. Båt, atv, snøscooter eller andre transportmidler finnes, og kan benyttes så lenge dette kan skje kontrollert.  Alternativer og kreative løsninger finner vi ut av når vi slår av en prat. Ingen ting er umulig, det umulige tar bare litt lenger tid

Spar Energi er en konkurransedyktig leverandør av varmepumper i hele Salten. 

Trykk på knappen nedenfor og registrer ditt ønske eller ring Karl på mobiltelefon 901 02 344 for en prat.   

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.